Erdoğan Arnavutluk’ta: Netanyahu küresel tehdit

Erdoğan Arnavutluk’ta: Netanyahu küresel tehdit

Erdoğan, konuşmasında, “Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi halklarımızın refahını artıracak bir adım olarak görüyoruz” ifadesini kullandı. Stratejik ortakları olan Arnavutluk’un ihtiyaçlarına destek vereceklerini vurgulayan Erdoğan, FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede kararlılıklarını sürdüreceklerini belirtti.

Ortak basın toplantısında, Gazze başta olmak üzere işgal altındaki Filistin toprakları ve Lübnan’daki İsrail saldırıları gibi konuların öncelikli meseleler arasında yer aldığına dikkat çeken Erdoğan, “Netanyahu hükümeti, küresel düzeni tehdit eder hale geldi” dedi. Gazze’de bir yıldır devam eden durumu “soykırım” olarak nitelendiren Erdoğan, “Bu durum tüm insanlığın ortak utancıdır. Kalıcı ateşkes sağlanmalı, insani yardımlar ulaştırılmalı ve İsrail üzerindeki baskıyı artırmak için uluslararası toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise, Türkiye ile daha fazla işbirliği ve yatırım yapılması konusunda mutabakata vardıklarını belirtti. Tiran’da İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bir şubesinin açılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Rama, “Ortak hedefimiz terörizme karşı duruşumuzu pekiştirmektir; terör tolere edilemez” dedi. Ayrıca, Ukrayna’daki Rus agresyonuna karşı olduklarını ve Ukraynalıların özgürce yaşamalarını desteklediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı’na ulaştığında Arnavutluk Başbakan Yardımcısı Belinda Balluku, Dışişleri Bakanı Igli Hasani ve diğer hükümet yetkilileri tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ne geçti.

Exit mobile version