Erdoğan ‘DEM Parti açılımı’ sorusunda topu muhabire attı: ‘Rüya cevabı verdi’

Erdoğan ‘DEM Parti açılımı’ sorusunda topu muhabire attı: ‘Rüya cevabı verdi’

Bir gazetecinin, “Her türlü işbirliğine açık olduğunuzu söylediniz. DEM’liler ‘Somut adım yok’ diyor. Adım olabilir mi? Bekleyelim mi?” sorusunu başka gazeteciye yönlendiren Erdoğan, “Rüya cevap versin” dedi.

Bahçeli, Dem Partililerle tokalaşmıştı: Uzattığım el milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır

Gazeteci Rüya Akkuş, “Somut adım beklemeden siyasetteki ılımlı havayı sürdürelim” diye yanıt verdi. Tekrar “Ilımlı hava sürecek mi?” sorusu üzerine Erdoğan, gülümseyerek “Rüya cevabı verdi” diye yanıt verdi.

TBMM’nin açılışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşması kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Bahçeli, bu hareketini “Dünyada barış isterken, kendi ülkemizde de barışı sağlamalıyız” diyerek yeni bir döneme girildiğine işaret etmişti. Ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dayanışma çağrısına uyarak DEM Partililerle tokalaştığını söylemişti.

Geçtiğimiz gün partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, DEM Parti’ye seslenerek, “DEM’e evvela düşen sorumluluk, uzanan bu samimi elin kıymet hükmünü anlaması, dahası Türkiye partisi olması yönünde bir eşik olarak algılayıp değerlendirmesidir.“ demişti.

Bahçeli’nin bu çağrısına yanıt veren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise, “Onurlu barışın tesis edilmesi için ödenecek her türlü bedeli ödemeye, müzakereye ve diyaloğa hazırız” diye yanıt vermişti.

Bu tartışmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü grup toplantısında Bahçeli’nin açıklamalarına destek verdi. Kobani olaylarına dair “samimi bir muhasebe” yapılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, bu adımın yumuşamaya katkı sağlayacağını belirtti.

Exit mobile version