Erdoğan normalleşme defterini kapattı! MHP’siz yol yürümeyiz

Erdoğan normalleşme defterini kapattı! MHP’siz yol yürümeyiz

Cumhurbaşkanı ‘yumuşama’ mesajları sonrası Özel’i önce Beştepe’de kabul etti ardından 2006’dan beri ilk kez CHP Genel Merkezi’ne giderek iade-i ziyarette bulundu. Erdoğan’ın, öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le görüşmesi de ittifak ortağını kızdırdı. Bahçeli “O zaman ittifakı CHP ile kur” resti çekti. Erdoğan’ın sonraki süreçte yaptığı açıklamalara rağmen MHP kanadından serzenişler devam etti.

Gelinen noktada muhalefeti ‘çiğlik yapıyorlar’ sözleriyle suçlayıp, MHP’yle ortaklığı en ileri ifadelerle vurgulayan Erdoğan “Yumuşama çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıydı. İktidarla muhalefet arasında ittifak olmaz” dedi. Bahçeli’ye de “Müttefikimizle ayaktayız ve biriz. Sinsi planlara, saldırılara birlikte göğüs gereceğiz” sözleriyle mesaj verdi. Bu sözler normalleşme sürecinin rafa kaldırıldığı şeklinde yorumlandı.

CHP lideri, Erdoğan’ın “Bizim siyasette yumuşama çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir” sözlerine jet yanıt verdi. Özel “Normal bir açıklama olmamış. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir” dedi.

Yerel seçim sonrası CHP lideri Özel ile görüşerek ‘siyasette yumuşama süreci’ başlatan Cumhurbaşkanı, Bahçeli’nin art arda tepkileri sonrası muhalefeti hedef aldı. 52 günün ardından MHP’yle ortaklığın sürdüğünü belirtti. “Yol arkadaşımızla omuz omuza yürüyoruz. Yumuşama çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıydı. İktidarla muhalefet arasında ittifak olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Müslüman ülkelerin tepkisizliğini eleştirerek, “İsrail’in insanlık dışı saldırıları karşısında üç maymunu oynayan Müslüman ülkeler modern dünyanın utanç defterine yazılmıştır. Gazzeli çocukların fotoğrafı, İslam aleminin acizliğinin sembolü olarak hatırlanacaktır” dedi. Ayrıca siyasette “normalleşme” sürecine de değinerek, muhalefetin dil ve söylem düzeyini düzeltmeleri gerektiğini söylerken iktidar ile ana muhalefet arasında ittifak olamayacağını belirtti. Erdoğan şöyle devam etti:

Exit mobile version