Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Kurban Bayramı tatili 9 gün, eemekli ikramiyeleri 10-14 Haziran’da

Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Kurban Bayramı tatili 9 gün, eemekli ikramiyeleri 10-14 Haziran’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, kamu çalışanları için 16 Haziran Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldıklarını belirtti. Bu sayede, perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek, 9 günlük bir tatil imkanı sağlandı.

Erdoğan ayrıca, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bu ödemeyle birlikte, emeklilere toplamda 42 milyar lira tutarında bir ödeme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan diğer konular arasında, Türk Hava Kuvvetleri ve ordumuza başsağlığı dilekleri, 14-28 Mayıs seçimleri sonrasında oluşturulan kabine, adalet hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesi ve İstanbul’daki kentsel dönüşüm konuları yer aldı.

Erdoğan, “Vatandaşımız ülkenin direksiyonunda nasıl idareciler görmek istiyorsa biz işte öyle bir kadro olmanın peşindeyiz. 783.000 kilometrekare vatan toprağının her karışına 85 milyon insanımızın her bir ferdine aynı nazarla yaklaşıyor ve aşkla hizmet ediyoruz, felaket tellallarını aldırmıyoruz.” dedi.

Erdoğan, Türkiye’ye kazandırdıkları hizmetlerin ve eserlerin yegane referans olduğunu belirtti ve “Bizim için esas olan zaten milletimizin takdiridir, duasıdır. Allah ömür verdikçe bugün hak için halk için ve Türkiye için ne yaptık sorusunu kendimize sormaktan geri durmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasında ayrıca, Gabar’da günlük petrol üretiminin 43 bin 380 varilin üzerine çıkarılarak Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin birinci reaktörünün inşaatının yüzde 90 oranında tamamlandığı ve TÜRKSAT-6A’nın üretimi ile Türkiye’nin haberleşme uydusu üreten ilk 10 ülke arasında yer aldığı bilgileri de paylaşıldı

Exit mobile version