Eski eşine bıçakla saldıran erkek serbest bırakıldı, elektronik kelepçe de takılmadı: “Polislerin elinde kalmamış!”

Eski eşine bıçakla saldıran erkek serbest bırakıldı,  elektronik kelepçe de takılmadı: “Polislerin elinde kalmamış!”

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; Mamak’ta yaşayan 1 çocuk annesi 31 yaşındaki Esra Yılmaz, 6 Haziran’da eskiden evli olduğu erkeğin bıçaklı saldırısına uğradı. 21 Mayıs’ta anlaşmalı olarak boşandıklarını söyleyen Yılmaz, saldırı günü yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bizim ortak bir bahçemiz vardı ve ağaç dikilecekti. Daha önce çocuğu göstermek için sadece kapısına kadar gidiyordum, onun dışında gitmiyordum. Evde olmadığını söylediği için kapısına ağaç bırakmaya gittim. Asansöre bindim, kapı açılır açılmaz beni bıçakladı. 8 darbe aldım, bağırsağımı delmiş. 5 saatlik ameliyat geçirdim ve 1 hafta yoğun bakımda kaldım. Kendisinden şikâyetçi oldum.”

Barış Kolukırık’ın nöbetçi mahkemede hâkim karşısına çıktığını ve denetimli serbestlikten yararlandığını anlatan Yılmaz, yetkililere seslenerek şöyle devam etti:

“Sadece haftada 1 kez gidip imza atıyor. Elektronik kelepçe talebim oldu ancak polisler ‘ellerinde yeteri kadar olmadığı’ gerekçesiyle elektronik kelepçe takmadılar. Bir tane kelepçenin boşalmasını bekliyorlarmış. Beni bıçakladıktan sonra annemi arayarak ‘Götürün buradan. Ben sonra yarım bıraktığım işi tamamlayacağım’ demiş. Bu saldırganlar cezasız bırakıldığı için yarım bıraktığı işi tamamlıyor. Yetkililerin artık ‘Dur’ demeleri gerekiyor. Elektronik kelepçe takmıyorlarsa da içeride tutmalılardı. Ölmemi mi bekliyorlar?”

Yılmaz’ın yaralı olarak Mamak Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasının ardından hazırlanan tutanakta şunlar denildi:

“6 Haziran 2024’te aile içi kavga ihbarı üzerine olay yerine intikal edilmiş, Yılmaz’ın Barış Kolukırık tarafından yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bilgisi alınmıştır. Yılmaz’ın ifadesi alınmış ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmiştir. Kolukırık, sevk edildiği Ankara 4. Ceza Hâkimliği’nin sorgusu neticesinde adli kontrolle serbest bırakılmıştır.”

Exit mobile version