Eski İYİ Parti ilçe başkanına silahlı saldırıda ses kayıtları iddianamede: Bir işi beceremediniz

Eski İYİ Parti ilçe başkanına silahlı saldırıda ses kayıtları iddianamede: Bir işi beceremediniz

İddianamede, olayın meydana geliş şekli şu ifadelerle anlatıldı:

“Olay tarihinde Hüseyin Ergen, otomobilinde eşini beklediği sırada Selahattin Oğuz (47) aracın yarı açık vaziyette olan camından silahını doğrulttu. Yaklaşık 4 kez tetiğe bastı ancak silah tutukluk yapıp ateş almadı. Bu sırada Hüseyin Ergen panikle araçtan inip kaçmaya çalıştı. Şüphelinin silahla Hüseyin Ergen’in arkasından ateş ettiği mermilerden birkaçı çevrede bulunan araçlara isabet etti. Hüseyin Ergen de sol ayak bileği ve sol tarafından yaralandı. Hüseyin Ergen’in konutunun olduğu site içerisine kaçmasının ardından şüpheli Selahattin Oğuz panik yaparak kendisini 200 metre ileride bekleyen Ergün Göreayı’nın (24) kullandığı otomobile binip kaçtı.”

Şüpheliler Remzi Ulu (39), Selahattin Oğuz ve Ergün Göreayı’nın 2 defa olay yerine gelerek keşif yaptığının belirtildiği iddianamede, Selahattin Oğuz’un ifadesinde daha önceden Hüseyin Ergen’le trafikte tartıştıklarını öne sürüp olayı gerçekleştirdiğini söylediği aktarıldı.

Selahattin Oğuz’un anlattıklarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu aktarılan iddianamede, Kemer’de teslim olan Ahmet Çelik’in (41) azmettirici Yahya Kurt (79) ile yaptığı görüşmeye yer verildi. O dönem İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı olan Hüseyin Ergen’in sosyal medyada Yahya Kurt’un eşi Ayşen Kurt’la (40) ilgili paylaşım yaptığı, bunun sonrasında Yahya Kurt’un Ahmet Çelik’le görüşüp, Ergen’in öldürülmesi talimatını verdiği anlatıldı.

Yahya Kurt’un ise alınan ifadesinde kimseye talimat vermediğini, Ahmet Çelik’in kendisine gelerek “Namusunu kurtardım” deyip, para istediği belirtildi. Şüpheli Ayşen Kurt’un ise olaylardan haberdar olmadığını anlattığı iddianamede yer aldı.

İddianamede, Yahya Kurt ve Ahmet Çelik’in olaydan sonra 3 Şubat’ta Antalya’da bir evde yaptıkları görüşmeler sırasında bulundukları yerde ses ve görüntü kaydeden kameralar olduğu aktarıldı.

Exit mobile version