Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu açıkladı: Eski başkan 61 akrabasını belediyede işe aldı

Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu açıkladı: Eski başkan 61 akrabasını belediyede işe aldı

Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantısı, Beşikçioğlu’nun yaptığı atamalarla ilgili tartışmalara sahne oldu. Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Çağlar, Başkan Beşikçioğlu’nun yeğeni Gökhan Beşikçioğlu’nu Tesisler Koordinatörü, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek’in eşi Nursemin Bellek’i ise Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirmesini eleştirdi. Çağlar’ın eleştirileri üzerine Beşikçioğlu, yapılan atamalarla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Eleştirilere yanıt veren Beşikçioğlu, yeğeni Gökhan Beşikçioğlu’nun göreve getirilmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Çok haklısınız. Ancak yeğenim, güvendiğim bir kişi ve altyapısı ile sahip olduğu donanım itibariyle belediyeden hiçbir ücret almadan danışmanlık yapmaktadır.”

Beşikçioğlu, Nursemin Bellek’in ise daha önce İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştığını belirterek, “Sizlerden daha iyi bir özgeçmişi var” dedi.

Kendisine yönelik liyakat eleştirilerine karşılık olarak Beşikçioğlu, görevi devraldığı Enver Demirel döneminde yapılan atamaları gündeme getirdi. Beşikçioğlu, Demirel’in akrabası olan 61 kişinin belediye kadrolarına yerleştirildiğini açıkladı. Bu kişilerin 35’inin memur statüsünde olduğunu belirten Beşikçioğlu, “Müdürlüklerimizde, bazı idarecilerin yakın akrabaları lise mezunu olmalarına rağmen müdürlük makamlarına getirilmiş” dedi.

Beşikçioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Exit mobile version