Ev sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor: Devletten 300 bin TL’ye kadar mali destek!

Ev sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor: Devletten 300 bin TL’ye kadar mali destek!

Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlerin, evlerini kuracakları arazilere sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca, arazinin imar durumunun prefabrik ev yapımına uygun olması önemli bir kriter. İmar izni olmayan arazilere prefabrik ev kurulumu yapılamıyor.

Prefabrik Ev Yaptırmanın Şartları

( = window. || []).push({});

Vatandaşlara prefabrik ev yapımı için devlet, 300.000 TL kadar mali destek sunuyor. İhtiyacı olan vatandaşlar bu mali desteğin şartlarını merak ediyor. Prefabrik evler, ekonomik maliyetleri ve hızlı kurulum süreleri ile tercih sebebi haline geliyor.

Fiyat ve Özellikler

Genellikle 100 metrekare büyüklüğünde ve 3 oda 1 salon olarak tasarlanan prefabrik evler, kampanyalı fiyatlarla 465.000 TL civarında satışa sunuluyor. Devlet desteğiyle bu maliyet 165.000 TL’ye kadar düşebiliyor. Fiyatlar, evin büyüklüğüne ve özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

Güvenli ve Dayanıklı Konutlar

Prefabrik evler, deprem gibi doğal afetlere karşı dayanıklılıkları ile biliniyor. Hafif yapı malzemeleri sayesinde, olası bir yıkımda betonarme binalara göre daha az risk taşıyor. Ayrıca, prefabrik evlerin kurulum süreci geleneksel bina yöntemlerine göre çok daha hızlı tamamlanabiliyor.

Devlet desteği ve uygun fiyat avantajlarıyla prefabrik evler, konut ihtiyacı olanlar için çekici bir seçenek sunuyor. Özellikle uygun araziye sahip olanlar ve devlet desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlar için prefabrik evler, maliyet ve zaman açısından cazip bir tercih olabilir.

Exit mobile version