Evinize cam balkon yaptırırken iki kere düşünün! Yargıtay cezasını açıkladı

Evinize cam balkon yaptırırken iki kere düşünün! Yargıtay cezasını açıkladı

Cam balkon yaptırmayı düşünenler, Yargıtay kararı sonrasında iki kere düşünecek. Cam balkon hakkında kimsenin bilmediği ceza açıklandı. Yasal yolla cam balkon nasıl yaptırılır? Cam balkon yaptırırken ne yapak gerekir? İşte tüm cevaplar…

Balkonunuzu camla kapatmayı mı düşünüyorsunuz? Dikkat! Yargıtay’ın 2023 yılında verdiği emsal kararına göre, kat maliklerinin izni olmadan balkon camlama yaptırmak artık yasal değil ve para cezasına neden olabiliyor.

Yargıtay, binanın dış cephesinin ortak alan olduğunu ve herhangi bir değişiklik için kat maliklerinin 5/4’ünün yazılı rızasının gerektiğini vurguluyor. İzinsiz cam balkon uygulamaları, binanın estetik bütünlüğünü bozduğu ve diğer kat maliklerinin haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle yasal olarak kabul edilemez bulunuyor.

Balkonunuzu camla kapatmadan önce mutlaka apartman yönetimi ve diğer kat malikleriyle iletişime geçerek gerekli izinleri alın. Aksi takdirde, komşularınızdan gelebilecek şikayetler veya açılacak davalar sonucunda cam balkonunuzun sökülmesi ve para cezası ödemeniz gerekebilir.

Exit mobile version