FBI, Eski Başkan Trump’a Yönelik Suikast Girişimini Araştırıyor

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Florida’daki bir golf kulübünde eski başkan Donald Trump’a yönelik “suikast girişimi gibi görünen bir olayı” araştırdığını duyurdu.

FBI, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Florida West Palm Beach’e intikal ettik ve eski Başkan Trump’a yönelik suikast girişimi gibi görünen olayı araştırıyoruz” ifadelerine yer verdi. Eski Başkan Trump’ın bulunduğu bölgeden duyulan silah seslerinin ardından güvenli olduğu bilgisi de verilmişti.

Trump’ın seçim kampanyası iletişim direktörü Steven Cheung, “Başkan Trump, etrafta silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu an başka bir detay yok” şeklinde bir açıklama yaptı.

Beyaz Saray kaynakları, ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris’in Trump’ın golf oynadığı alandaki güvenlik durumu hakkında bilgilendirildiğini belirtti. Söz konusu durumun kendilerine rahatlattığı ifade edildi.

Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, sosyal medya platformu X’te, yerel kolluk kuvvetlerinin olay sonrası sahadaki çalılıklarda bir AK-47 silahı bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını paylaştı. AP’ye konuşan kaynaklara göre, Trump’ı koruma görevini üstlenen Gizli Servis ajanı, golf oynarken şüpheliye ateş açtı.

Exit mobile version