Fenerbahçe kaybetti, Trabzonspor şampiyon oldu: 2021-2022 sezonunda Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih detayı!

Fenerbahçe kaybetti, Trabzonspor şampiyon oldu: 2021-2022 sezonunda Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih detayı!

27 Mayıs 2019 yılında Vakıfbank Genel Müdürü görevine atanan Abdi Serdar Üstünsalih’in yasal koşulları taşımadan başkanlığa atandığı gündemdeki yerini korurken, skandallar 2021-2022 sezonunda Trabzonspor’un şampiyon olduğu sezona uzandı.

Gerçek Gündem’in edindiği bilgiye göre; Üstünsalih’in kariyeri, Vakıflar Bankası’nda bilgisayar memuru olarak başlarken, o dönem iktidarda olan Anavatan Partisi (ANAP) yöneticilerine ricası üzerine torpille Vakıfbank’ta işe girmesi ile başladı. Sonrasında Üstünsalih’in kariyerinde hızlı yükselişi dikkat çekerken, T. Vakıflar Bankası TAO’da Müdür, Başkan ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Üstünsalih’in hızlı yükselişi 2018 yılına gelindiğinde emekli edilmek üzere genel müdürlük emrine alınmasıyla son bulması beklenirken, dönemim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun araya girmesiyle tekrar hız kazandı.

Bu defa 2019 yılına gelindiğinde Üstünsalih, Vakıfbank Genel Müdürü görevine atandı.

Vakıfbank Genel Müdürü görevine atanan Abdi Serdar Üstünsalih’in yasal koşulları taşımadan başkanlığa atandığı gündemdeki yerini korurken, Fizik mezunu olan ve yurt dışından alınan ve bir yüksek lisans diplomasıyla yeni görevine atanması tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Öte yandan Soylu’nun araya girmesiyle Üstünsalih’in Vakıfbank Genel Müdürü görevine atanması o dönemde CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’nin konuyu Meclis gündemine taşıyarak, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’a soru önergesi vermesine rağmen görmezden gelindi.

Exit mobile version