FETÖ’nün emniyet içi gizli yapılanmasına darbe! 46 gözaltından 14 tutuklama

FETÖ’nün emniyet içi gizli yapılanmasına darbe! 46 gözaltından 14 tutuklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında emniyet içinde örgütlenen 46 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 14’ü tutuklanırken, 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ’nün emniyet teşkilatı içinde gizlilik oluşturarak örgütlenmesine yönelik yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, örgütün emniyet gizli yapılanması içinde “emniyet gizli sorumlusu” olduğu ve halen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında aktif olarak çalıştığı tespit edilen 46 şüpheli hakkında 21 Mayıs’ta gözaltı kararı verildi.

Ankara merkezli 28 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler, emniyet sorgularının ardından Ankara Adliyesine sevk edildi.

Şüphelilerden 26’sı, savcılık sorgusunda etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyerek örgüte dair bildiklerini anlattı.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 14’ü tutuklanırken, 6’sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın etkin pişmanlık kapsamında ismi verilenler de dahil olmak üzere çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

Exit mobile version