FETÖ’nün Eski Yönetici Çiftine Tahliye Kararı

FETÖ’nün Eski Yönetici Çiftine Tahliye Kararı

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ’nün sözde üst düzey yöneticilerinden Mehmet Kamış ve Ali Çolak için adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi.

Duruşmada hazır bulunan Mehmet Kamış ve avukatı, tahliye taleplerini ilettiler. Ali Çolak ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Duruşmaya müdahil olan TBMM avukatı da hazır bulundu.

Söz hakkı verilen Mehmet Kamış, cezaevinde yüksek tansiyona bağlı sağlık problemleri yaşadığını belirterek tahliye talep etti. Ali Çolak ise FETÖ’den talimat almadığını savunarak tahliyesini istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kamış ve Çolak’ın 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini önceden bildikleri gerekçesiyle yargılandıkları belirtildi. Her iki sanık, aralarında tanınmış gazetecilerin de bulunduğu 17 kişilik bir davanın firari sanıkları olarak listelenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan Zaman gazetesinin eski çalışanları hakkında soruşturma sonrası mal varlıklarına el konulmasını talep etti. Mahkeme, bu talebi kabul ederek Mehmet Kamış ve diğer sanıkların mal varlıklarına el konulması yönünde karar verdi.

Exit mobile version