Filistinli iş insanı cinayetinde sır perdesi aralanıyor: İsrail’deki saldırıdan kurtuldu, Kağıthane’deki pusuda öldürüldü

Filistinli iş insanı cinayetinde sır perdesi aralanıyor: İsrail’deki saldırıdan kurtuldu, Kağıthane’deki pusuda öldürüldü

Filistinli iş insanı Abdülkadir Anas cinayeti, hem Türkiye hem de bölgedeki güvenlik güçlerinin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Gazete Duvar’ın haberine göre, Filistinli kaynaklar, Anas’ın mafyatik ilişkilerinin olduğunu söyleyerek cinayetin mafya hesaplaşması olduğunu iddia etti.

Susturucu takılmış silahın kullanılması, kaçış planının özenle hazırlanması gibi detaylar, saldırının profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor.

Anas’ın İsrail vatandaşı olması ve daha önce İsrail’de saldırıya uğraması, olaya uluslararası bir boyut kazandırıyor. Cinayetin İsrail istihbaratı MOSSAD tarafından organize edildiği iddiaları da soruşturmanın en dikkat çeken yönlerinden biri.

Abdülkadir Anas’ın 6 ay kadar önce İsrail’de ailesiyle birlikte saldırıya uğradığı da belirtildi. Saldırı, İsrail basınında da yer almıştı. Husumetin nedeni olarak ise iş insanlarından haraç istenmesi olduğu ileri sürüldü.

Baba Anas’ın, İsrail’deki saldırıdan kurtulan oğlunun 1.5 ay kadar önce Zeytinburnu’na geldiğini anlattı. Anas’ın babası, “Bizim siyasetle işimiz yok. Biz Filistin asıllı İsrailli Araplarız ve ben İsrail pasaportuna sahibim. Biz sürekli Türkiye’ye ziyarette bulunurduk. Türkiye’ye oğlumu ziyaret etmeye geldim. O sürekli Türkiye’deydi ailesi ile beraber. Türkiye’de tehdit edilmemişti” ifadesi dikkat çekti.

Anas ve yanındakilere silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin yaya olarak kaçtığı, kendisini olay yeri yakınlarında bekleyen bir başka araca binerek uzaklaştığı ve şüphelilerin izlerini kaybettirmek için 3 farklı araç kullandıkları tespit edildi.

Exit mobile version