Gazze’de Çatışmalar Devam Ediyor: 168 Filistinli Hayatını Kaybetti

Gazze’de Çatışmalar Devam Ediyor: 168 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun 15 Ağustos’ta Katar’ın başkenti Doha’da ateşkes ve esir takası konusunda müzakerelere başlamasından bu yana, Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinde düzenlediği saldırılarda 168 Filistinli yaşamını yitirdi, 456 kişi ise yaralandı.

İsrail, ateşkes ve esir takası müzakerelerinin başlamasıyla birlikte saldırılarını yoğunlaştırdı. Bu durum, müzakerelerin gidişatı ve Gazze’nin yeniden inşa önerileri hakkında endişeleri artırdı. Uluslararası ateşkes çağrılarına rağmen, İsrail “güvenliği sağlama” iddiasıyla saldırılarına devam etti.

İsrail ordusunun 15 Ağustos’tan itibaren Gazze’de gerçekleştirdiği operasyonlarda 13 katliamın yaşandığı belirtildi. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını artırarak “soykırım savaşını” sürdürdüğünü vurguladı.

İsrail ordusunun, Gazze’nin çeşitli bölgelerinde geniş çaplı tahliye emirleri yayınlaması, müzakereleri olumsuz etkiledi. Birçok Filistinli mülteci, mevcut tehlikeler nedeniyle zorla göç etmek zorunda kaldı.

İsrail, Gazze’deki savaş muhabirlerine de saldırılar düzenliyor. Örneğin, TRT Arabi ekibinin bulunduğu aracı hedef alması gibi olaylar dikkat çekti. Ayrıca, gazeteci Selma el-Kaddumi ve İbrahim Mervan Muharib’in yaralanmaları da medyanın tehlikede olduğunu gösteriyor.

Exit mobile version