Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’ndan ‘mülteci’ açıklaması: Sorunu bana yıkmaya çalışıyorlar

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’ndan ‘mülteci’ açıklaması: Sorunu bana yıkmaya çalışıyorlar

Evi taşlanan göçmenlere bir darbe daha: Saldırıya uğradığı için şikayetçi olan Suriyeliler sınır dışı ediliyor

Gündem konusu Türkiye’deki mülteci sorunu olurken, “Mülteci konusu dünyadaki bir numaralı gündem maddesi. Sadece Türkiye’de değil. Dolayısıyla bu önemli bir meseledir” ifadelerini kullanan Davutoğlu, Türkiye’de var olan mülteci sorununun kendisine yıkılmak istendiğini söyledi.

Sekiz yıldır hiçbir resmi görevi olmadığını söyleyen Davutoğlu, Türkiye’de mülteci sorununun üç sebebi olduğunu ifade ederek, “Türkiye’deki mülteci sorunun 3 sebebi var. Birinci Suriye savaşı. İkincisi Afganistan’dan gelenler. 3’ncüsü ise 250 bin dolara vatandaşlık vermek” şeklinde konuştu.

Davutoğlu’nun konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Mülteci konusu dünyadaki bir numaralı gündem maddesi. Sadece Türkiye’de değil. Dolayısıyla bu önemli bir meseledir. Tüm boyutlarıyla ciddiyetle ele alınması gereken bir meseledir. Türkiye’deki mülteci sorunu ise, şahsen bana da dönük eleştiriler oluyor. 8 yıldır hiçbir resmi görevim yok, ondan önce de dışişleri bakanıyım. Kimse onlara bir şey demiyor. Mülteci sorunu bana yıkılmaya çalışılıyor.

2016’da ayrıldığımızda dahil sokakta bu görüntüler var mıydı? O zaman da hatalar olmuş olabilir. Ama Türkiye’deki mülteci sorunun 3 sebebi var. Birinci Suriye savaşı. İkincisi Afganistan’dan gelenler. Bu 2021 yılında başladı. ABD, Afganistan’dan çekilip Taliban’a devretmesiyle kitlelerde kopukluklar oldu. Aslında o sorun İran’ın sorunu. Ama biz iyi yönetemedik. 3’ncüsü ise 250 bin dolara vatandaşlık vermek. Şiddetle buna karşı çıkıyorum ve çıkmaya da devam edeceğim.

2016’da bizim Avrupa’yla yaptığımız çerçeve mutabakatta geri kabul anlaşması vize serbestisi ile birlikte uygulanacaktı. Ama hiçbir zaman uygulanmadı. Avrupa Birliği ile vize serbestisi düşünüyorsanız geri kabul anlaşması yapmak zorundasınız. Suriye konusunda da eğer o günkü mutabakat uygulansaydı 1 milyon mülteci Avrupa’ya düzenli olarak gidecekti.

Exit mobile version