Gençler artık onları tercih ediyor! O alana ilgi oldukça yoğun!

Gençler artık onları tercih ediyor! O alana ilgi oldukça yoğun!

Ankete göre, iş dünyasının da büyük bir çoğunluğu iletişim ve iş birliği becerilerine önem veriyor. İş dünyasının % 74’ü, işe alımlarda bu becerilere büyük önem verdiğini belirtiyor.

Yapılan bir ankete göre, gençlerin % 73’ü gelecekte yapay zeka mühendisliğinin en çok talep gören meslek olduğunu düşünüyor. Bir kariyer platformu olan Youthall tarafından gerçekleştirilen bu ankete çalışanlar, üniversite öğrencileri ve işsiz gençler katıldı. Ankete katılanların % 24’ü çalışanlar, % 75’i üniversite öğrencileri ve geri kalanı ise işsiz gençlerden oluşuyor.

Youthall Kurucu CEO’su Emre Aykan, dijitalleşmeyle birlikte şirketlerin yaratıcılık ve yenilikçilik yeteneklerine daha fazla önem verdiğini belirtti. Ayrıca problem çözme ve karar verme yeteneklerinin de büyük önem taşıdığını söyledi. Ankete göre gençlerin % 73’ü gelecekte yapay zeka mühendisliğinin en çok talep gören meslek olduğunu düşünüyor.

Ankette, gençlerin % 70’i yüksek kazanç potansiyeli olan meslekleri tercih ediyor. Bu, her 10 gençten 7’sinin yüksek kazanç potansiyeli olan meslekleri tercih ettiği anlamına geliyor.

İş dünyası, işe alımda iletişim ve iş birliği becerilerine ağırlık veriyor. Yapılan bir ankete göre, profesyonellerin % 74’üne göre, iletişim ve iş birliği becerileri, işe alımda en önemli nitelik olarak görülüyor. Ayrıca, iş dünyasındaki profesyonellerin % 70’i problem çözme ve karar verme yeteneklerini kritik bir faktör olarak değerlendiriyor.

Gençleri hedefleyen bir araştırma şirketi olan Youthall’ın CEO’su Aykan, bugünlerde teknolojinin hızla geliştiği bir ortamda birçok mesleğin yok olacağına dair bir görüş olduğunu belirtti. Ankete katılanların % 16’sı, tüketim alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte teknolojinin satış sektöründeki istihdamı ortadan kaldıracağını düşünüyor. Ayrıca, % 15’i de otomasyon ve robotik sistemlerin kullanımının artmasıyla imalat ve üretim sektöründe istihdamın azalacağına inanıyor.

Exit mobile version