GMD Başkanı Çınar: Yerel basındaki birleşme süreci işsizlik oranını artıracak

GMD Başkanı Çınar: Yerel basındaki birleşme süreci işsizlik oranını artıracak

Çınar, Ankara’da bugüne kadar birkaç yerel gazete kendi içlerinde bir anlaşmaya vardığını, gerekli çalışmalar tamamlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Birleşme kararı alan ve bunu da çalışanlarına duyuran gazeteler, kadrosunda bulunan gazetecilerle yollarını da ayırmaya başladı. Maalesef iş akitleri fes edilen arkadaşlarımızın içerisinde bizim de üyelerimiz var. Şimdi merak ettiğimiz konu, daha iyi ve güçlü bir yerel basın olsun diye bu karar alındıysa şayet, alınan birleşme kararında kriter tam olarak ne? Eğer daha güçlü ve gündem oluşturacak bir yerel basın hedefleniyorsa, bunun için geniş bir kadroya sahip olmak gerekmez mi? Yıllardır asgari ücret düzeyinde maaş alan, ancak elinden gelenin en iyini yaparak halkın haber alma hakkını tesis etmek için çabalayan arkadaşlarımız şimdi ne yapacak?”

Basın sektöründeki daralma yüzünden her geçen gün işsiz kalan gazetecilere bir yenisinin dahaekleneceğine işaret eden Çınar, “Bu durumda var olan sorun daha da büyüyecek.” diyerek şunları söyledi:

“Çünkü üniversitelerimizin iletişim fakültelerinden mezun olan gençlerimiz de var. Bu arkadaşlarımızda sektörde çalışma hayaliyle bu bölümleri seçiyor, emek veriyor ve mezun oluyorlar. Daralansektörümüzde bir de yerel gazetelerin sayısının azaltılması, basın sektöründe iş bulmayı dahada zor hale getirecektir.”

Exit mobile version