Gözaltına alınmışlardı: Fernas işçileri serbest bırakıldı

Gözaltına alınmışlardı: Fernas işçileri serbest bırakıldı

Fernas işçilerinin açlık grevi sürüyor: ‘Ölmek var dönmek yok’

Soma’da yaşanan olay, madencilerin adalet arayışının bir parçası olarak görülüyor. Polis, işçilerin parkta bulunduğu alanı bariyerlerle kapatarak müdahale etti. Gözaltına alınan işçiler, ifadeleri alındıktan ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra serbest bırakıldı. Ancak, bu durum madencilerin kararlılığını etkilemedi.

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, madencilerin gözaltına alınmasını değerlendirerek, “Tekrar aynı akıbetle karşılaşsak da geri adım atmayacağız” dedi. Aksu, daha önce de benzer olayların yaşandığını belirterek, “Madenciler, madenci eşlerine yurt dışı çıkış yasağı ve iş yerlerine 500 metre yaklaşmama cezası verildi. Ancak arkadaşlar korkmuyor” şeklinde konuştu.

Duvar’da yer alan habere göre; Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, Fernas işçilerinin haklarını alana kadar açlık grevini ve Ankara’daki direnişlerini sürdüreceklerini ifade etti. Çakır, “Gözaltı bizi yıldıramaz. İşçilerin hakları bizim için önemli ve değerlidir” dedi. İşçilerin sağlık durumunun giderek kötüleştiğine dikkat çeken Çakır, madencilerin çalışma koşullarının zorluğuna da vurgu yaptı.

Fernas Madencilik’te çalışan işçilerin, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılması, işçi hakları ve sendikalaşma konularında yeni bir tartışma başlattı. Bu süreçte, işçilerin Ankara Kurtuluş Parkı’ndaki gözaltına alınmaları, kamuoyunda geniş yankı buldu.

Bağımsız Maden İş sendikasının sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, gözaltıların siyasi bir baskı olduğu iddia edildi. Açıklamalarda, “Kurtuluş Parkı’nda açlık grevinde olan tüm madenciler ve sendika yöneticilerimiz gözaltına alındı. Biz Soma’dan yerin altından geldik, kimseden korkmuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Exit mobile version