Günlük kazancı 4 bin lira: Hasat sonrası mesai başladı, alın teriyle tanesi 15 liraya çalışıyorlar

Günlük kazancı 4 bin lira: Hasat sonrası mesai başladı, alın teriyle tanesi 15 liraya çalışıyorlar

Balyaları ise mevsimlik işçiler traktörün çekicisine yüklüyor. Sıcaklıkların 35-40 dereceye kadar çıktığı bölgede işçiler ağır balyalar kadar kavurucu sıcaklarla ada mücadele etmek zorunda kalıyor. Tanesi 15 liradan balya taşıyan işçiler günlük ortalama 4.000 TL kazanıyor.

56 yaşındaki İdris Zeyrek, 13 yaşından beri balya taşıdığını söyleyerek, “15 seneden bu yana bu köyde çalışıyorum. Torunlarımı ve çocuklarımı bu köyde büyüttüm. Her sene davet ediyorlar, yemeğimizi veriyorlar, tüm imkanları sunuyorlar.

Ben bu işe alıştım, 13 yaşımdan bu yana balya atıyorum. Bunun yanında, Uzunköprü’de çiftlikte hamallık da yapıyorum, alışığım, bu nedenle balya bize çok basit geliyor. Sıcakta tabii ki zor oluyor ama bir şekilde işimizi yapıyoruz. Kazancımız çok şükür iyi fakat bu yıl geçen seneye oranla daha az alıyoruz. Bunun balyanın fiyatının ucuzlamasından da kaynaklandığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

50 yaşındaki Necahat Dikmen de en çok sıcak havaların kendilerini zorladığını belirterek, “Balya taşımaya birkaç yıldır buraya geliyorum ama en çok zorlandığımız sıcak hava. Bu sıcaklar bizi bitiriyor. 35-40 derece sıcak altında çalışıyoruz, Allah sabrını veriyor. Günlük yevmiyemizden fazlasını kazanıyoruz. Kazandığımız para yaptığımız işe göre değişiyor” dedi.

Exit mobile version