Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde, bu yıl 61.’si düzenlenen Ulusal ve 35.’si düzenlenen Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri yapıldı. Etkinlik, Hacıbektaş Cumhuriyet Kent Meydanı’nda yer alan çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi ve siyasal parti temsilcileri ile Alevi Bektaşi toplumu bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hacı Bektaş Veli’yi önemli bir rehber olarak gördüğünü belirtti. İmamoğlu, Anadolu’nun zengin kültür ve insan yapısının yeryüzüne ışık tutma potansiyelini vurgulayarak, Hacı Bektaş Veli’nin hoşgörüsünü ve insanlığın birlikteliğini pekiştirdiğini ifade etti.

İmamoğlu: “Hacı Bektaş Veli, zamandan bağımsız bir birlik ve kardeşlik anlayışını öne çıkarır. Bize bir olmayı ve birbirimizi sevmeyi emreder. Bu değerleri yaşatmak için kararlıyız.”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hacı Bektaş Veli Külliyesi’nin Alevi toplumu tarafından daha etkin kullanılmasını savunarak, cemevlerinin yasal statüye kavuşmasının önemine dikkat çekti.

İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş da Hacı Bektaş Veli’nin özdeğeri ve Aleviler için cemevlerinin ibadet yeri olarak tanınması gerektiğini söyledi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, etkinlikteki konuşmasında Hacı Bektaş Veli’nin sadece bir döneminin değil, geleceğin vizyoner bir figürü olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli’nin insanları kucaklayıcı sözlerini hatırlatarak toplumsal birliğin önemini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu: “Bu topraklardan gelenlerin geçmişi, Hacı Bektaş Veli’nin öğretileriyle derinleşmektedir. İyilik ve kardeşlik ruhunu yaşatmalıyız.“

Exit mobile version