Hakime ‘bitanem’ diyen mafya lideri bu özgüveni kime borçlu? – Yıldıray Oğur

Hakime ‘bitanem’ diyen mafya lideri bu özgüveni kime borçlu? – Yıldıray Oğur

Sosyal medya ve bazı gazete köşelerindeki iddiaları yüksek sesle ilk dillendiren MHP lideri Bahçeli olmuştu.

Bahçeli, geçen haftaki grup konuşmasında çok iddialı şeyler söylemişti:

“Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun.”

Bahçeli’den sonra Cumhurbaşkanı’nın ne diyeceği merak ediliyordu. Ne de olsa yeni 17/25 Aralık’ın, darbe girişiminin esas hedefi Cumhurbaşkanı’ydı.

Erdoğan, darbe girişiminden, 17/25 Aralık’tan hiç bahsetmeden konu hakkında sadece üç cümle kurdu:

“Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz.”

Bahçeli, hafta sonu bu meseleyle ilgili yine konuştu.

Ama bu kez mesjalarının rengi ve tonu değişmişti.

Darbe girişimi, 17/25 demedi, kimin kime yaptığı belirsiz “kumpaslar”dan bahsetti, iddialara göre kumpasın hedefi bizzat iktidar ve MHP iken bu kez “kumpasçılık”la arasına mesafe koydu:

“Özellikle altını çiziyorum ki, kumpasçılarla işimiz olamaz. Komplo peşinde koşanlarla ortak noktamız bulunamaz.Devletin içinde, FETÖ benzeri hukuk dışı yapılanma ve gayri meşru hiyerarşik sistem kuran, güç devşiren, pozisyon mücadelelerine girişen, kendi tarikat veya cemaat mensupları dışında kim varsa fişleyip berhava etmek için nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez.”

Ve dün “darbe girişimi’nin üzerinden bir hafta geçti. Bahçeli, dün yeniden MHP grubunda konuştu.

Peki, bu kez bu “darbe girişimi” hakkında ne dedi?

Exit mobile version