Ham olarak alıyor adeta baştan yaratıyor! Bu hobiyle hem hastalıktan kurtuldu hem iş sahibi oldu: 58 yaşında yeniden doğdu

Ham olarak alıyor adeta baştan yaratıyor! Bu hobiyle hem hastalıktan kurtuldu hem iş sahibi oldu: 58 yaşında yeniden doğdu

Fevziye Katırcı, “Ben bu işi 12 yıldır yapıyorum ama profesyonel olarak 7 yıldır yapıyorum. Bu iş bana sağlık yönünden çok şey kazandırdı. Nasıl anlatayım; önceden 36 tane hap içiyordum, bu haplar beni kötü hale getirmişti. Artık masalarda uyumaya başlamıştım. Evde başımı kaldıramıyordum. Bu iş beni çok rahatlattı. O haplardan kurtuldum. Bana manevi çok büyük faydaları oldu. Allah’ım herkese böyle güzel şeyler nasip etsin. Ben çok memnunum.” şeklinde duygularını ifade etti.

Su kabağı tasarımcılığının büyük emek gerektirdiğini belirten Katırcı, sürecin detaylarını anlattı: “Bu kabaklar bana ham vaziyette geliyor. Kuruduktan sonra ıslatıyoruz. Önce kazıyarak dış zeminini temizliyoruz. Eğer lamba yapacaksak altını 3,5-7 cm ebadında açıyoruz. Değişik aparatlar var, bu aparatlarla içini temizliyoruz. Değişik işlemlerden geçirdikten sonra desenlerle süsleyerek makinemizle değişik şekiller veriyoruz. Büyük emek isteyen bir iş. Ben filografi de çalıştım. Çivi çakarak telle örüyoruz. Telle çivinin aşkı diyoruz bu çalışmaya.”

Fevziye Katırcı’nın su kabağı tasarımcılığı, sadece bir hobi değil, aynı zamanda ekonomik bir fırsat sunuyor. Tasarımları, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekerek, Manisa’nın zanaat kültürüne katkıda bulunuyor. Katırcı, bu süreçte kazandığı manevi ve maddi değerlerin yanı sıra, yaşadığı dönüşümle de ilham veriyor.

Exit mobile version