Hamas, Biden’ın Ateşkes Planına Destek Verdi

Hamas Hareketi, ABD Başkanı Joe Biden tarafından 31 Mayıs’ta sunulan ateşkes teklifine uygun hareket ettiklerini duyurdu. Hareket, yeni şartlara kabul etmediklerini ve mevcut planın esas alınması gerektiğini belirtti.

Hamas’ın yaptığı yazılı açıklamada, Halil el-Hayye başkanlığındaki delegasyonun, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile Doha’da bir araya geldiği bilgisi verildi.

Hamas, Biden’ın 31 Mayıs tarihli açıklaması ile birlikte, Güvenlik Konseyinin 2735 sayılı kararına ve 2 Temmuz’daki anlaşmalara dayanarak ateşkesin derhal uygulanmaya hazır olduğunu ifade etti.

Hamas, tarafların yeni şartlar getirmesinin kabul edilemeyeceğini belirtirken, arabulucuların Gazze’de ateşkes sağlanması, esir takası ve İsrail ordusunun bölgeden çekilmesi konusundaki çabalarına övgüde bulundu.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Joe Biden’ın açıklamalarının kendilerinin hazırladığı öneriden farklı olduğunu öne sürdü. Netanyahu, Gazze’yi ikiye ayırdığı belirtilen Netzarim Koridoru ile Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru’ndaki işgalin devam etmesini istedi.

Exit mobile version