Hamas’tan ABD’ye Eleştiriler: Yeni Teklifler Zaman Kazandırıyor

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, ABD’den gelecek olan her türlü yeni teklifin sadece İsrail’dekileri yatıştırmayı ve Filistin halkının zarar görmesini ertelemeyi amaçladığını vurguladı.

Hamas, Telegram üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Al Jazeera televizyonuna konuşan Hamdan’ın, ABD Başkanı Joe Biden’ın niyetlerine dair yapılan yorumlar dışında yeni bir şeyin olmadığını ifade ettiğini duyurdu.

Hamdan, ABD’nin İsrail yönetimine yeterli baskıyı uygulamadığını ve bunun sonucunda sunulan tüm girişimlerin başarısızlığının bir sonucu olarak, Netanyahu’ya daha fazla zaman kazandırdığını belirtti.

Usame Hamdan, işgal altındaki Gazze’deki esirlerin kurtarılması meselesinin, saldırılar durmadıkça ve İsrail bölgeden tamamen çekilmedikçe gerçekleşmeyeceğinin altını çizdi.

Hamas yetkilisi ayrıca, Netanyahu’yu 2 Temmuz’da sunulan ve direniş tarafından onaylanan öneriye uymaya zorlamanın en etkili çıkış yolu olduğunu sözlerine ekledi.

Hamdan, İsrail’in Philadelphi Koridoru’ndaki varlığını destekleyen herhangi bir düzenlemeyi kesin bir dille reddettiklerini ifade ederek, bu koridorun Gazze’den çekilme sürecinin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Son olarak, Washington Post gazetesindeki haberlere atıfta bulunan Hamdan, ABD yönetiminin bu durumda “kabul ya da reddet” türünden bir ateşkes önerisi sunmaya hazırlıklı olduğunu belirttiğini ifade etti.

Exit mobile version