Hasat başladı bereket yağdı! İlaç sektörü bile peşinde! Çekirdeğinden sapına kadar şifa…

Hasat başladı bereket yağdı! İlaç sektörü bile peşinde! Çekirdeğinden sapına kadar şifa…

Denizli’nin Honaz ilçesinde dünyaca ünlü Napolyon Kirazı için hareketli günler başladı. Havaların ısınması ile birlikte meyve hasadı da hız kazandı. Honaz’da yaklaşık 1000 ton erkenci kiraz üretilirken sıra Napolyon Kirazına geldi. Kendine has tadı ve aroması ile bilinen bu lezzet bölgenin önemli tarım ürünleri arasında yer alıyor. Napolyon Kirazı’nın çekirdek ve sapının ilaç sektöründe kullanılması bu ürüne talebi arttırıyor.

Honaz Ziraat Odası Başkanı Hasan Yelek, Napolyon Kirazı’nda bu yıl 6-7 bin ton verim beklediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıla oranla doğal ve kimyasal etmenlerden kaynaklı olarak yaklaşık %30’luk bir düşüş yaşandığını dile getiren Yelek, çiftçilerin bu yılki fiyatlandırmadan umutlu olduklarını vurguladı.

Başkan Yelek, “Napolyon Kirazı’nın dayanıklılığı ve özgün lezzetiyle talep görmesi, çiftçilerin gelecek için umutlarını korumalarına neden oluyor. Napolyon Kirazı hasadıyla birlikte, Honaz ilçesi hem yerel hem de ulusal pazarda adından sıkça söz ettirecek ve bölgenin tarımsal potansiyelini bir kez daha ortaya koyacak” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version