Haşlanmış patates yiyen çocuk krize girdi: Günlerce komada kaldı! Çocuğunuzu sakın böyle beslemeyin

Haşlanmış patates yiyen çocuk krize girdi: Günlerce komada kaldı! Çocuğunuzu sakın böyle beslemeyin

6 yaşındaki Muhammet nefes alamaz hale gelince nefes borusunun üstünden trakeostomi denilen bir delikle havalandırma sağlanarak mevcut haliyle genel durumu kötü, bilinç ve şuur kapalı ve sıcak yemeğe bağlı olarak yemek borusu girişi, soluk borusu girişi, ses telleri, sol ve sağ akciğerlerde yanığa bağlı ciddi hasarla Elazığ’a sevk edildi.

Burada özel bir hastanede Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Güneri Atalan ile ekibi tarafından kabul edilen Muhammet, 6 gün boyunca komada kaldı.

Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümündeki doktorların da destekleriyle Uzm. Dr. Güneri Atalan ve ekibi, yemek borusunun etrafı, nefes borusunun üst kısmı ve ses tellerinin olduğu yerlerdeki hasarın toparladığını gözlemleyince boğazdaki deliği kapattı. Aynı zamanda epilepsi hastası olan ve bu süreçte birçok kez nöbet geçiren Muhammet Emir Çiçek sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.

Vaka durumu hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Güneri Atalan, şunları söyledi:

“Muhammet, 15 gün önce sobanın üstündeki pişen yemeği sıcak sıcak ağzına atmasıyla beraber nefes almada problem ile acil olarak hastaneye yetiştiriliyor. Sıcağın yapmış olduğu irritasyona bağlı olarak bizim nefes borusunun giriş deliği dediğimiz larinks girişi ve oradaki ses telleri dediğimiz vokal kordlar ve yemek borusunun etrafında ciddi bir yanığa bağlı hasar meydana geliyor.

İlerleyen saatlerde de solunum sıkıntısının artmasıyla beraber Kars Devlet Hastanesine yetiştiriliyor. Muhammet artık nefes alamaz hale gelince de acil şartlarda çok hızlı olarak nefes borusunun üstünden trakeostomi dediğimiz bir delikle havalandırma sağlanarak mevcut haliyle genel durumu kötü, bilinç şuur kapalı ve sıcak yemeğe bağlı olarak sol ve sağ akciğerlerde ciddi bir hasarla hastayı aldık.


Uzm. Dr. Güneri Atalan (sağdaki)

Exit mobile version