Hastanesi ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturmasına giren eski Bakan Müezzinoğlu’ndan ‘Etik kurallara uymuşlar’ açıklaması

Hastanesi ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturmasına giren eski Bakan Müezzinoğlu’ndan ‘Etik kurallara uymuşlar’ açıklaması

Yenidoğan çetesi soruşturmasında yeni skandal: Meslekten atılan doktor ameliyat yapmış

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan Mehmet Müezzinoğlu, çetenin faaliyetlerinden 17 Ekim 2024 Perşembe akşamı haberdar olduğunu belirtti. Müezzinoğlu, konuyla ilgili konuşarak, “İki gündür durumun tüm detaylarını anlamaya çalışıyoruz, ancak soruşturmanın gizliliği nedeniyle taleplerimiz karşılanmadı” dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, Avcılar Hastanesi’nin ‘Yenidoğan çetesi’ ile 17 aylık bir sözleşme imzaladığını, bu süreçte hastanenin Sağlık Müdürlüğü tarafından üçü habersiz, ikisi haberli olmak üzere toplam beş kez denetlendiğini ifade etti. Denetimlerin hiçbirinde usulsüzlük tespit edilmediğini belirten Müezzinoğlu, “Şu ana kadar incelenen dosyalara bakılırsa bizim hastanemizde dikkatli davranmışlar ve etik kurallara uygun hareket etmişler” şeklinde konuştu.

Yenidoğan çetesi, bir aileyi 24 gün boyunca böyle oyalamış!

Müezzinoğlu, çetenin Avcılar Hastanesi ile yaptığı sözleşmeyi, diğer hastanelerle de iş birliği kurmak için bir güven unsuru olarak kullanmış olabileceğini öne sürdü. “Belki de bizimle olan iş birliklerini, diğer hastanelerin güvenini kazanmak için bir araç olarak kullandılar.” diyen Müezzinoğlu, bu durumun hastane yönetiminin kontrolü dışında gerçekleştiğini belirtti. Müezzinoğlu, “En büyük hatamız onlarla sözleşme imzalamak oldu; keşke yapmasaydık” ifadesini kullandı.

Deniz Zeyrek’in, yoğun bakım ünitesinin durumu ve söz konusu sözleşmeden elde edilen kazançla ilgili sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, “Yoğun bakım ünitemizi sadece kiraya verdik; herhangi bir kazanca ortak olmadık. Yoğun bakım servisimiz en az yüzde 20 zararla çalışıyor” dedi. Hastanenin çetenin faaliyetlerinden hiçbir kazanç sağlamadığını vurgulayan Müezzinoğlu, usulsüzlükleri fark etmeleri halinde hemen sözleşmeyi feshedeceklerini belirtti.

Exit mobile version