Hayvanseverler Gebze Belediyesi barınağı önünde nöbette: Sorumlular hesap verene kadar burdayız

Hayvanseverler Gebze Belediyesi barınağı önünde nöbette: Sorumlular hesap verene kadar burdayız

Gebze Belediyesi önünde eylem yapan ve Belediye Başkanı’nın istifasını talep eden eylemciler hayvan ölümlerinin gerçekleştirildiği barınağın önünde nöbet tutmaya başladılar. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu ve ‘Yaşam için Yaşat’ platformunda aktivist olarak eylem alanından ANKARAGÜNDEM’a konuşan Yeliz Yiğit, “Sorumlular tutuklanmadıkça Gebze halkıyla birlikte burada direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Kalafatoğlu, son zamanlarda artan hayvan katliamlarını yeni yasa çerçevesine uymadığını belirterek, “Yürürlüğe giren katliam yasasının maddeleri dahi yaşanan bu olayı müdafaa edemez” dedi. Hayvan katliamının açığa çıkmasıyla Gebze Belediyesi’nin düzenlediği Gebze kitap fuarına uygulanan boykotu değerlendiren Kalafatoğlu, “Ülkeyi bu hale getiren cehalettir. Bu kısmı görmeden bir kitap fuarına tepki çekmek halkı kitaptan mahrum bırakmak yapıcı bir eylem değil” dedi.

Kalafatoğlu, hiçbir belediyenin parti gözetmeksizin birbirinden farklı olmadığını ve önemli olanın sahadaki insanın dokusunu değiştirmek olduğunun altını çizerek, “Sahadaki işçi hayvan sevmeyen, sabıkalı ve sürülmüş insanlardan seçildiği müddetçe bu yasanın sahadaki karşılığının daima ölüm olacağını düşünüyorum. Ülkedeki tüm barınakların önünde, sokaklarda bulunan hayvanların yanı başında nöbet tutmak zorundayız” diye konuştu. Yaşanan katliamlar için başvurulacak hukuki yollarda kimi kime şikâyet edeceğiz diyen Kalafatoğlu, “Kanuni istisnalar dahilinde hayvanları öldürmek serbest olmasına rağmen bu yasal düzenlemeye dahi uymayacak şekilde hayvan ölümleri gerçekleştiren Gebze Belediyesinden şikayetçi olunmasına rağmen bir yaptırımla sonuçlanacağını düşünmüyorum” dedi.

Gebze Belediyesine bağlı rehabilitasyon merkezi önünde nöbet tutmaya başladıklarını anlatan aktivist Yeliz Yiğit ise “Dün gece sabaha kadar sürecek bir nöbete başladık. Katliamın gerçekleştirildiği barınağa bir daha canlı hayvanların girmesini, onlara zulmedilmesini engellemek istiyoruz. Sorumlular tutuklanana kadar biz burada nöbete devam edeceğiz. Tüm vicdanlı insanlara çağrı yapıyoruz. Gebze halkı bizi yalnız bırakmadı ellerindeki tüm imkanlarla bizi destekliyorlar” ifadelerini kullandı.

Gebze’nin ardından Ümraniye Hekimbaşı Barınağı’nda da birçok kedinin öldürüldüğüne dair görüntüler sosyal medyada yayıldı. AK Partili Ümraniye Belediyesi’ne ait Hekimbaşı Barınağı’nda çok sayıda ölü kedi bulundu. Hayatta olanların ise sağlık durumlarının kötü olduğu öğrenildi. Sosyal medyadan katliamı duyuran hayvanseverler, barınaktaki hayvanlara son kullanma tarihi geçmiş mama verildiğini de söyledi.

Exit mobile version