Üreticiler arasında yer alan Çaltıbozkır Mahallesi’nde yaşayan Tombul ailesi, ada çayından elde ettikleri geliri üniversitede okuyan 2 çocuklarının eğitimi için kullanacak. Yıllardır arpa ve buğday ekerek arazilerini değerlendiren aile, istedikleri verimi alamayınca belediyenin desteği ile ada çayı ekerek topraklarını yeniden canlandırdı. 2022-2023 yıllarında ada çayı fidesi desteği alan aile, şimdi ikinci hasatlarını yapıyor. Aile, hasadın ardından Büyükşehir Belediyesinin Çaltıbozkır Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’ne hibe ettiği distilasyon ünitesi ile ürünlerinin yağını çıkartarak satışa sunuyor.
Silifke’nin Ovacık mahallesinde yaşayan Fatma Aydın da belediye sayesinde ada çayı fidesiyle tanışarak üretim yapan isimlerden. Ada çayıyla başlayan Aydın, şimdi çeşitli bitkilerin yağını çıkartarak gelir elde ediyor. Bitkilerin kullanım alanlarıyla ilgili de eğitim alan Aydın, ürünlerini pazarlarken alıcıları da bilgilendiriyor.
2022-2023 yıllarında Silifke’nin 9 mahallesinde 72 üreticiye verilen ada çayı desteğiyle 72 dekar alan ada çayı üretimine kazandırılmış oldu. Gıda, baharat, bitkisel çay, ilaç, kozmetik ve parfümeri sanayisinde değerlendirilen ada çayı fidesi, geniş kullanım alanı sayesinde üreticilere de ürünü farklı değerlendirme alanları sunuyor. Silifke’nin toprak yapısına oldukça uyum sağlayan ada çayı, az su ihtiyacı dolayısıyla da zahmet istemeyen bir bitki özelliği taşıyor.