Herkes kaşık kaşık götürüyor, en iyi çorbalar o şehirlerden çıkıyor! İşte tadına bakabileceğiniz en iyi çorbalar…

Herkes kaşık kaşık götürüyor, en iyi çorbalar o şehirlerden çıkıyor! İşte tadına bakabileceğiniz en iyi çorbalar…

DÜNYANIN EN İYİ ÇORBALARI BELLİ OLDU

Oldukça geniş gastronomi Veri tabanları üzerinde çalışmalar yapan Taste Atlas, kullanıcı ve enstrümanların puanlarını baz alarak dünyanın en iyi lezzetlerini seçiyor. Dünyanın en iyi 100 çorbası belirlenirken listeye Türkiye’den 3 lezzet dahil edildi. Dünyanın en iyi çorbaları şu şekildedir:

Rawon

Endonezya mutfağına özgü bir lezzet olan rawon, sığır etinin yavaş yavaş kızartılmasıyla hazırlanan bir çorbadır. İçerisine eklenen limon otu, zencefil ve kırmızı biber gibi geleneksel malzemeler ile eksi bir tada sahip olan çorbanın kökeninin Surabaya olduğu belirtiliyor.

Soto Betawi

Çorba konusunda oldukça gelişmiş bir ülke olan Endonezya, soto betawi çorbasıyla listenin 2. sırasına yerleşiyor. Limon otu, havlıcan, Zerdeçal ve limon yaprakları ile hazırlanan çorba et ve sakatat parçalarının içerisine eklenmesi ile birlikte muhteşem bir lezzete ulaşıyor. Hindistan cevizi sütünde kaynatılan bu çorba farklı çeşnilerle birlikte sunulmaktadır.

Paraguay mutfağına özgü bir lezzet olan Bori Bori, mısır unu, et, peynirden oluşan bir çorba olarak biliniyor. Kereviz, havuç ve soğan gibi sebzelerle zenginleştirilen çorbanın içerisine defne yaprağı ve maydanoz gibi aromatik lezzetler de eklemiyor. Hem yazın hem de kışın favori lezzetler arasında yer alıyor.

Exit mobile version