Bakan Uraloğlu, tünelde yürütülen onarım çalışmalarının hızla başlatıldığını ve 7 Kasım’da Göksun yönündeki tüpün yeniden trafiğe açılacağını duyurdu. Diğer tüpteki çalışmaların ise 15 Aralık’ta tamamlanması planlanıyor. Bu süre zarfında trafik, alternatif güzergâh olan Karagöz-Püren Geçidi-Değirmendere-Gölpınar-Göksun üzerinden sağlanacak.
Kahramanmaraş-Göksun yolu hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, bu güzergahta 16 bin 316 metre uzunluğunda, 11 çift tüp tünel, 570 metre uzunluğunda 2 viyadük, 145 metre uzunluğunda 3 köprü ve 734 metre uzunluğunda 6 köprülü kavşak bulunduğunu belirtti. Bu projelerin, ulaşım süresini ve mesafeyi önemli ölçüde kısalttığını ifade eden Uraloğlu, yolun aynı zamanda “Edebiyat Yolu” olarak da bilindiğini söyledi.
Kahramanmaraş-Göksun yolu, Karadeniz kıyılarından İç Anadolu ve Akdeniz limanlarına kadar uzanan stratejik bir bağlantı sağlıyor. Ayrıca, Suriye sınır kapılarına ve Orta Doğu’ya açılan bu yol, ulaşım süresini kısaltarak büyük kolaylık sunuyor. Eski güzergahın 80 kilometre olduğunu hatırlatan Bakan Uraloğlu, yeni yolun 64,1 kilometreye düştüğünü ve seyahat süresinin 80 dakikadan 41 dakikaya indirildiğini vurguladı.
Proje kapsamındaki tünel ve viyadüklere Türk edebiyatının önemli isimleri olan Ali Kutlay, Aşık Mahzuni Şerif, Hayati Vasfi Taşyürek, Abdürrahim Karakoç, Bahaettin Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Alaeddin Özdenören, Akif İnan, Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt, Nuri Pakdil, Sezai Karakoç ve Necip Fazıl Kısakürek’in adları verildi. Bu yönüyle Kahramanmaraş-Göksun yolu, Türkiye’nin kültürel değerlerine de atıfta bulunarak “Edebiyat Yolu” olarak biliniyor.