Hollanda’dan getirdi toprakla buluşturdu! Herkes kapısını çalıyor! Görüntüsü tabloyu aratmıyor, eken büyük kazanıyor

Hollanda’dan getirdi toprakla buluşturdu! Herkes kapısını çalıyor! Görüntüsü tabloyu aratmıyor, eken büyük kazanıyor

Hollanda’dan getirdiği şakayık bitkisini toprakla buluşturan Nurettin Otyakmaz, 5 yıl önce bu işe başladığını söyledi. İşin zor olmadığını ve kazancının bir o kadar yüksek olduğunu belirten Otyakmaz, pembe, beyaz ve fuşya olmak üzere üç renkte ürün yetiştiriyor. Otyakmaz, “3. yılda bu sene yaklaşık 20 bin tane çiçek kestik, verimi de çok iyi. İklimi de çok sevdi. Köklerini Hollanda’dan getirdim. Buraların iklimini seven bir bitki. Kışın soğuğunu görmesi gerekiyor, en azından kar olmasa bile don kesinlikle olması gerekiyor” dedi.

Zaman zaman yardım aldığını dile getiren Otyakmaz, genelde tek başına işlerin üstesinden geldiğini söyleyerek Sivas Gemerek’te kendisinin gibi arkadaşlarının da bu işe başlamasını tavsiye etti.

Otsu ve odunlaşmış gövdeli çok yıllık bir bitki olarak bilinen şakayık çiçeği, genellikle yarı katmerli veya katmerli biçimlerde yetişmektedir. Beyaz, pembe, sarı, mor, kırmızı gibi renklere sahip olan bu çiçek ilkbahar aylarında açarken Nisan ve Mayıs aylarında tam bir çiçeklenme yaşar.

Görüntüsü kadar hoş kokusuyla da oldukça popüler bir çiçek olarak bilinen şakayık, düğünlerde, kutlamalarda ve süslemelerde sıklıkla kullanılıyor. Şakayık çiçeğinin bazı tıbbi faydaları olduğu bilinirken öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı olduğu da bilinmektedir. Bunun yanı sıra ağrı kesici ve iltihap önleyici özelliği de bulunuyor.

Exit mobile version