HÜDA-PAR’dan iktidara tepki: Azerbaycan Türkiye üzerinden İsrail’e yakıt gönderiyor

HÜDA-PAR’dan iktidara tepki: Azerbaycan Türkiye üzerinden İsrail’e yakıt gönderiyor

İsrail’in Lübnan’ı hedef almasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Yılmaz, “İran’ın bu yaptığının diğer İslam ülkelerine de örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Yılmaz, Hükümete de çağrıda bulundu:

“Neticede birçok İslam ülkesi şu anda İsrail ile ciddi bir ilişki içerisindedir. Diplomatik ve ticari ilişkileriyle İsrail ayakta kalıyor. İsrail bu son saldırılarında ve yaptıkları tehditlerde de bütün dünya için bir tehdit olduğunu göstermiştir. Özellikle de Türkiye’nin dikkat etmesi lazım.”

Kürecik ve İncirlik üsleri ile ilgili de konuşan Yılmaz, bu üslerin kapatılmasını ve Siyonist rejim ile tüm ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulundu:

“Türkiye acil bir şekilde Kürecik Üssü’nü, Amerika’nın İsrail’e destek verdiği hava yollarını bir an önce kapatmalıdır. İncirlik Üssü ile ilgili ciddi iddialar var; Türkiye’nin NATO Sekreterliğini yapmış emekli general söylüyor bunu. ‘Kürecik’ten bilgiler direkt olarak İsrail’e bir şekilde ulaşıyor. 5 buçuk dakika içerisinde füzeler imha ediliyor’ diyor kendisi.

“Kürecik ve İncirlik üsleri mutlaka kapatılmalı, İsrail ile diplomatik ilişkiler mutlaka sıfırlanmalı. Ticaretin bir şekilde devam ettiğine dair ciddi iddialar var. Bu ticaretin devam ettirilmesi Filistin halkına ihanettir ve İsrail’in yaptığı suçlara ortak olmaktır. Her kim buradan şahsi çıkar hesabı içerisinde ise bundan bir an önce vazgeçmelidir.”

Exit mobile version