Husi Lider Heniyye’ye Suikastın Sonuçlarını Değerlendirdi

Husi Lider Heniyye’ye Suikastın Sonuçlarını Değerlendirdi

Yemen’deki İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’da uğradığı suikastın İsrail ile savaşın kapsamını genişleteceğini ifade etti.

Husi, Heniyye’nin Tahran’da uğradığı suikastla ilgili olarak, “Heniyye, Kudüs ve Filistin yolunda hayatını feda etmiş büyük bir İslam şehididir” diyerek, ailenin, Hamas Hareketi’nin, Filistin halkının ve İslam dünyasının başı sağ olsun dileklerini iletti.

Husi sözlerine şu şekilde devam etti: “Hamas liderine yapılan bu suikast, savaşı daha geniş bir boyuta taşıyacak ve sonuçları İsrail için ciddi olacaktır. Cihat ve direniş eksenindeki kardeşlerimizle birlikte, şehit Heniyye ve mazlum Filistin halkının intikamını almakta kararlıyız.”

Ayrıca, Husi, son on ayda ABD’nin işbirliğiyle İsrail’in Gazze Şeridi ve Filistin halkına yönelik uyguladığı soykırım savaşına dair desteklerini sürdüreceklerini vurguladı.

Husi, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ün İsrail tarafından öldürülmesi üzerine tüm Lübnan halkına taziye dileklerini iletti.

Hamas lideri İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak amacıyla Tahran’da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, bu sabah Heniyye’nin konutuna bir saldırı düzenlendiğini bildirmiştir. Hem İran hem de Hamas, suikasttan İsrail’i sorumlu tutmasına rağmen, İsrail yetkilileri olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Exit mobile version