İBB bayram hazırlıklarını bitirdi! İşte İstanbul kurban satış ve kesim yerleri…Kurban kesenlere ücretsiz dağıtılacak

İBB bayram hazırlıklarını bitirdi! İşte İstanbul kurban satış ve kesim yerleri…Kurban kesenlere ücretsiz dağıtılacak

İBB tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Kurban Bayramı için alınan önlemler de tek tek sıralandı. Kaçan kurbanları yakalayabilmesi için boğa yakalama timleri görev başında hazır bir şekilde bekleyecek. Gelen ihbarlar üzerine harekete geçecek olan ekipler kaçan hayvanları yakalayarak sahiplerine teslim edecek.

İBB ekipleri Bayram süresince kentte istenmeyen görüntülerin oluşmaması için denetimleri arttırarak temizlik çalışmalarına da iki kat özen gösterecek. Bayram süresi boyunca kişiselleştirilmiş İstanbul kart sahipleri de toplu taşıma hizmetinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Avrupa Yakası’nda 2 Anadolu yakasında 3 olmak üzere toplam 5 tesisle kurban satış ve kesim hizmeti sağlanacak. Bunun yanı sıra modern barınma ve kesimhanelerin yer aldığı tesislerde hizmetleri hızlandırmak için en son teknolojiler kullanılacak. Arızalara karşı ekipler hazır bir şekilde beklerken kesilen kurbanların etlerinin paketlenmesi içinde vatandaşlara 240.000 hijyenik kurban poşeti hazırlanırken dağıtımlarında ücretsiz bir şekilde yapılacağı belirtildi.

Tesis içerisinde mescit, lavabo, tuvalet, dinlenme alanları ile birlikte mobil büfe gibi hizmetlerde ihtiyaçlar karşılanabilecek. ibb’ye ait 7.000 büyük baş, 4.000 küçükbaş olmak üzere toplamda 11.000 hayvan kapasiteli kurban satış ve kesim alanlarının yerleri şu şekildedir:

Avrupa Yakası Kurban Satış ve Kesim Yerleri

Anadolu Yakası Kurban Satış ve Kesim Yerleri

Exit mobile version