İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun Diyarbakır Ziyareti

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır kentinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Valilikten alınan bilgilere göre, Karaloğlu’na bu ziyaretinde Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş de eşlik etti.

Karaloğlu, ilk olarak Vali Murat Zorluoğlu ile görüştü ve kentte yürütülen kamu hizmetleri hakkında bilgi aldı. Ardından İçkale Toplantı Salonu’nda düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantıda, geçen yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da yürütülen konut projeleri değerlendirildi.

Yetkililer, şu ana kadar sözleşmesi imzalanan 12 bin 495 konuttan 4 bin 366’sının inşa sürecinin tamamlandığını ve bu konutlardan 3 bin 290’ının hak sahiplerine iletilmek üzere AFAD’a teslim edildiğini belirtti. Ayrıca, AFAD tarafından teslim edilen konutlardan 1000’ine ailelerin taşındığı, 774 konutta ise hak sahiplerinin yaşadığı ifade edildi.

Toplantıda, konut projelerinin yanı sıra okul, sağlık ocağı, ibadethane, ticaret alanları gibi sosyal donatı alanlarının inşaatlarının da sürdüğü bilgisi verildi. Yol, atık su, içme suyu, yağmur suyu, elektrik, doğal gaz ve Telekom altyapı işlerinin %90’ının tamamlandığı ve eylül ayı sonuna kadar ilk 6 bin 40 konut için tüm altyapı çalışmalarının bitirilmesinin planlandığı aktarıldı.

Toplantının ardından heyet, Bağlar ilçesi Oğlaklı mevkiindeki deprem konutları inşaat alanına gitti. Burada, bazı konutların tamamlandığı ve hak sahiplerine teslim edildiği, bazılarının ise inşaatının devam ettiği görüldü. Karaloğlu, yetkililerden detaylı bilgi aldı ve ardından kalıcı deprem konutlarında yaşayan bir aileyi evlerinde ziyaret ederek taleplerini dinledi.

Karaloğlu’na ziyareti sırasında vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ve diğer kurum müdürleri eşlik etti.

Exit mobile version