İkinci Seçil Erzan vakasında tutuklama: İki ismin mal varlıklarına el konuldu

İkinci Seçil Erzan vakasında tutuklama: İki ismin mal varlıklarına el konuldu

Hatice Ö., iddialara göre, Karşıyaka Spor Kulübü’nün üç yöneticisi ve dört iş insanından, yüksek kar vaadiyle fon ve altın alımı için yaklaşık 250 milyon TL topladı. Ancak, bu paraların ne fona yatırıldığı ne de altın alındığı anlaşıldı. Bunun yerine, Hatice Ö.’nün bu paraları döviz bürosu sahibi S.Ç.’ye gönderdiği ileri sürüldü.

Topladığı paraları zaman zaman ihtiyaçları kadar geri ödeyen Hatice Ö., bir süre sonra ödeme yapmayı bıraktı. Bunun üzerine iş insanları dolandırıldıklarını fark ederek, durumu polis ekiplerine bildirdi ve Hatice Ö. hakkında şikayetçi oldu.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Hatice Ö.’nün, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı iddiaları üzerine, 27 Haziran’da gözaltı kararı çıkarıldı. Polis ekipleri, Hatice Ö.’nün evinde intihar girişiminde bulunduğunu tespit etti. İntihar teşebbüsünün ardından pişman olan Hatice Ö., İzmir Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Hatice Ö.

Hayati tehlikesi bulunmayan Hatice Ö.’nün başında, polis ekipleri nöbet tutmaya başladı. Ancak doktorlar, Hatice Ö.’nün yemek yemeyi reddettiğini ve ifade verecek durumda olmadığını belirtti. Bunun üzerine Hatice Ö., psikiyatri servisine yatırıldı. Operasyon kapsamında banka personeli E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A. da ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Exit mobile version