İmamoğlu: Nasıl rant elde ederim bakışıyla hareket ederseniz…

İmamoğlu: Nasıl rant elde ederim bakışıyla hareket ederseniz…

İmamoğlu, “Ağacın altında, pırıl pırıl yeşili olan, bakımı olan mekanları sizlere sunuyoruz. Tabii bütün bunları yapmanız için, ‘nereden, nasıl daha fazla rant elde ederim’ bakışıyla hareket ederseniz, bu dediklerimi göremezsiniz, yapamazsınız.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Yolumuz, bu yoldur. Yolumuz, Hak yoludur. Hak, hukuk yoludur. Adalet yoludur. Yolumuz, Cumhuriyetin ve demokrasinin yoludur. Dün andığımız Atatürk’ümüzün yoludur. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.

İstanbulluların hayatını kolaylaştırmak ve güzelleştirmenin en büyük sorumlulukları olduğunu belirten İmamoğlu, “5 yıldır, İstanbul’un bu yönüyle bir değişime tabi olması konusunu çok özenli bir şekilde yönettik. Büyük bir değişim yaşıyoruz. Ve tabii yeni kurumlar, yeni kavramlarla tanışıyor şehrimiz. Şehre bakış açımızı değiştiren, bana göre en güzel kavramlardan birisi de ‘Yaşam Vadisi’ diye tariflediğimiz bu mekanlar” dedi. Yaşam vadilerinin önemli bir konu olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Yaşam vadisi, öyle çok basit ve hafife alınacak bir mesele değil. Yaşam vadisi alanlarının geçmişini görüp, bugününü yaşayınca, aslında ne kadar değerli bir iş yaptığımızı, insanları ne kadar huzurlu ortamlarla buluşturduğumuzu da görebiliyorum” diye konuştu.

Hacetdere Yaşam Vadisi’nin İSKİ ve Ağaç A.Ş.’nin özenli çalışmalarının sonucu olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Özenli olarak ne yapıyoruz? Dere yataklarını, yapılaşmadan koruyoruz. Herkesin kullanabileceği aktif yeşil alanlar üretiyoruz. Burada kaliteli kamusal alanlar üretiyoruz. Ağacın altında, pırıl pırıl yeşili olan, bakımı olan mekanları sizlere sunuyoruz. Tabii bütün bunları yapmanız için, ‘nereden, nasıl daha fazla rant elde ederim’ bakışıyla hareket ederseniz, bu dediklerimi göremezsiniz, yapamazsınız. Nitekim yıllarca bu tür boş alanların büyük bir bölümünün kentin içinde, merkezinde nasıl ne yazık ki binalara dönüştüğünü görebilirsiniz. Ama biz, halka ait olanı, halkın kullanımına sunmak prensibiyle hareket ettik. İşte öyle yaparsanız, o zaman yaşam vadileriyle bu şehri donatırsınız” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdikleri Yaşam Vadisi’ni örnek olarak gösteren İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bugün neredeyse 1 milyon 600 bin metrekarelik, 7 kilometreyi aşan kocaman bir parkı, o güzel ilçeye kazandırdığımızda, aslında o şehirdeki insanların mutluluğunu nasıl katladığımızı, huzurunu nasıl yukarıya doğru taşıdığımızı, çocuklarımızın, gençlerimizin oralarda nasıl özgürce yaşamın içinde olabildiğini görmek, beni tabii ki çok ama çok mutlu ediyor. O bakımdan, işte o günden başlayan bu yolculuk, 5 yıl önce, 15 yaşam vadisi yapma vaadiyle başladığımız, bugün ise 21’nin açılışını yaptığımız, devamını da imalata sürdürmeye çaba gösterdiğimiz hizmetlerimiz devam ediyor. Tabii yeni dönemde, yeni tespit ettiğimiz 14 yeni yaşam vadisini daha İstanbul’da insanlarımızla buluşturacağız. Yaşam Vadisi’nin insanlarımıza sunmuş olduğu duyguların, ne kadar iyi duygular olduğunu, şu küçücük alanda bile görebiliyorum. Burada azıcık adımladık. Çocuklarımızın mutluluğunu, sevincini, neşesini görebiliyorum. Başta annelerin, hanımefendilerin buraları etkin kullandıklarında daha huzurlu, daha güzel günler geçirebildiklerini görüyorum.”

Exit mobile version