Instagram’ın kapatılmasının günlük faturası ağır – Ankaragündem

Instagram’ın kapatılmasının günlük faturası ağır – Ankaragündem

Türkiye’de  Instagram’ın erişime kapanmasının ardından tepkiler büyümeye devam ediyor. Tepkilerin yanı sıra yapılan hamle ekonomik olarak da E-Ticaret’e büyük darbe vurdu.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, konuyla ilgili açıklama yaptı. Ekmekçi, yaptığı açıklamada Türkiye’deki e-ticaret hacminin yüzde 10’unun sosyal medyada gerçekleştiğini ifade etti. Oluşturulan influencer kitlesiyle beraber dönen trafiğin günlük 1,9 milyar değerinde olduğunu açıklayan Ekmekçi, uygulamanın kapanmasının bunu etkileyebileceğini söyledi.

Ekmekçi şu ifadeleri kullandı: “Toplam e-ticaretin içindeki yüzde 10’luk kısım sosyal medyada yapılıyor. Günde 930 milyon TL’ye denk geliyor. Platformlara trafik oluşturan influencerlarla birlikte 1,9 milyar liralık bir hacim etkilenebilir. Bire bir yok olmaz ama başka zamana veya başka bir platforma kayar. Bizim için her kanal önemli. Türkiye’de Instagram çok önemli kanallardan bir tanesi. O platformda Türkiye’de ciddi bir ekonomi dönüyor. Bu platformun üzerinde dönen iş modelleri var, yatırımlar var, bu karar pozitif bir ortam oluşturmaz.”

 

Kaynak: Ankaragündem.com

Exit mobile version