İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Artık kaldırılıyor: Banka yeni sistemi duyurdu

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Artık kaldırılıyor: Banka yeni sistemi duyurdu

Bu kapsamda Mastercard logolu kartı olan kullanıcılar, çevrimiçi ödemelerinde kart numaralarını manuel olarak girmek zorunda kalmayacak. Mastercard, CNBC’ye yaptığı açıklamasında, 2030’a kadar Avrupa’daki tüm kartlarını token sistemine geçireceğini belirtti. Böylelikle, ödeme esnasında girdiğimiz 16 haneden oluşan kart numarasının yerine rastgele oluşturulan bir “token” gireceğiz.

Aynı zamanda şifrelerin yerine de “Geçiş Anahtarı” (passkey) sistemi gelecek. Müşteriler kasada parmak izi ile biyometrik kimlik doğrulama yaparak tek tıkla ödemelerini kolayca yapabilecek.

Tokenlerin yenilenmesi de otomatik olacak. Böylece sizi tanımlayan token değişse de sistemde otomatik olarak güncellenecek. Bu sistem kartınızı değiştirseniz bile platformu tekrardan kaydetme sorunundan kurtulmanızı sağlayacak.

Mastercard, yeni sistemin tüketicilerin kartlarının dolandırıcılık girişimlerine karşı da korunmasını sağlayacağını belirtiyor. Junniper Research tarafından yapılan araştırmaya göre 2028 yılından itibaren internet ödemeleri alanında sahtecilik senelik 98 milyar dolara ulaşacak. Gelecek 5 yıllık süreç toplandığında 360 milyar dolarlık bir dolandırıcılık söz konusu.

Exit mobile version