İntihar eden müftünün Whatsapp paylaşımları da dosyaya konulmuş – Ferhat Yaşar

İntihar eden müftünün Whatsapp paylaşımları da dosyaya konulmuş – Ferhat Yaşar

Balıkesir’de vaiz olarak görevli müftü Mehmet Deniz’in cübbe giymemesi, bisiklet sürmesi, işe motosikletle gelmesi şikayet mevzusu olmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı, başlattığı soruşturmanın ardından Mehmet Deniz’i işten atmıştı. Diyanet, göreve iade için duruşmanın verdiği kararı uygulamayınca Mehmet Deniz intihar etmişti.

Mehmet Deniz’in müftülükten atılmasına mazeret olarak Whatsapp’tan yaptığı paylaşımlar da gösterildi. Deniz WhatsApp’ta yaptığı paylaşımların ekran görüntüsü alınarak Diyanet İşleri Başkanlığına şikayet edildi. Bunun üzerine bir araya gelen şikayetlerle beraber Mehmet Deniz müftülükten atılarak vaiz olarak atandı. Deniz’in yaptığı tüm müracaatlar yalanlandı. Duruşma kararlarının da uygulanmamasının ardından Deniz intihar etti.

Mehmet Deniz’in görevden atılmasına yol açan Atama ve Yer Değiştirme Heyeti kararında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’la beraber Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Kılavuzluk ve Denetim Başkanı Fatih Mehmet Karaca ile Hukuk Müşaviri Selami Açan’ın imzaları yer alıyor. Mehmet Deniz’in eşi Zeynep Deniz, atılma kararının altında imzası bulunan Ali Erbaş’ın kendilerine “Duruşmaya gidin, siz mazlumsunuz” dediğini açıklamıştı. 

İntihar vakasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mehmet Deniz’in eşi Zeynep Deniz ile görüşmek istedi. Ancak Zeynep Deniz telefonlara cevap vermedi. Alınan bilgiye göre Zeynep Deniz yalnızca surat surata konuşabileceğini iletti.

Exit mobile version