İran, İHA Eğitimi İddialarını Yalanladı

İran, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin İranlı bir askeri yetkilinin Rus güçlerine insansız hava araçları (İHA) eğitimi vermek için Ukrayna’da bulunduğu yönündeki iddialarını yalanladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu ifade etti. Kenani, İran’ın Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların barışçıl bir şekilde çözülmesini desteklediğini belirtti.

Kenani, “Bu tür asılsız iddialar, belirli siyasi amaçlar ile gündeme getirilmiştir. Suçlamalar, İran’ın Ukrayna’daki çatışmaya yönelik ilkeli duruşuna ters düşmektedir.” şeklinde konuştu.

Ukrayna Güvenlik Servisi, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Tuğgeneral Abbas Musa Şerifi Mollaserayi’nin 2022 yılında Kırım’a giderek Rus güçleri için eğitim vermek üzere bir grup İHA eğitmeni ile birlikte geldiğini iddia etmişti. Ayrıca, Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, İranlı general hakkında Rusya’ya yardım ettiği gerekçesiyle dava açtıklarını duyurdu.

Exit mobile version