İslam Memiş’ten Yatırımcılara ‘Altın’ Öneri: İşte Haftanın Yıldızı…

İslam Memiş’ten Yatırımcılara ‘Altın’ Öneri: İşte Haftanın Yıldızı…

Memiş, bu hafta merkez bankalarına odaklanılacağını belirterek, piyasalarda bu hafta volatilitenin yüksek olabileceğini ve bu nedenle kısa vadeli işlemlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

İslam Memiş TV100’de kaleme aldığı yazısında, gram altın yatırımcısına tavsiyede bulunarak, borsa, döviz, altın, gümüş ve Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Memiş, “Yolu açık olsun” diyerek bu hafta kazandıracak yatırım enstrümanını da duyurdu.

İşte Memiş’in piyasalara ilişkin değerlendirmesi:

“Bu hafta merkez bankalarına odaklanacağımız bir hafta olacak. Ondan sebep piyasalarda bu hafta volatilite yüksek olabilir. Kısa vadeli işlemlerden uzak durmak gerek.

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı, yurt dışında Fed tutanakları ve Jackson Hole toplantısı takip edilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Kasım ayına kadar faizlerde bir değişikiğe gitmeyeceğini öngörüyorum. Kasım-Aralık aylarında 250-250 toplamda 500 baz puanlık faiz indirimi yapacağını söyleyebilirim. Para Politikası metni şahin tonda olabilir.

akson Hole toplantısında konuşacak olan Fed Başkanı Jerome Powell’ın piyasalara nasıl bir mesaj vereceği merak ediliyor. Piyasalar Fed’in Eylül ayı itibariyle 2 kez faiz indirim beklentisini fiyatlamaya başladı. Yüzde 59 faiz indirim beklentisi yüzde 75’e yükseldi. Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirim sinyali vereceğini ancak temkinli konuşacağını tahmin ediyorum.

Bu hafta için takip edeceğim bant aralıkları şöyle:

Exit mobile version