İspanya, 15 Filistinli Çocuk ve Bir Anneyi Tedavi İçin Kabul Etti

İspanya, 15 Filistinli Çocuk ve Bir Anneyi Tedavi İçin Kabul Etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 15 Filistinli çocuk ve bir annenin tedavi için İspanya’ya ulaştığını duyurdu. Bu grup, daha önce Mısır’da sağlık hizmetlerinden faydalanıyordu.

DSÖ’nün web sitesinde paylaşılan bilgilere göre, yaşları 3 ile 17 arasında değişen bu 15 çocuktan biri kronik kalp rahatsızlığı, biri kanser ve 13’ü de ciddi yaralar taşıyor. Ancak, çocuklardan birinin annesinin sağlık durumu hakkında bilgi verilmedi.

Açıklamada, bu hastaların İspanya’ya ulaşmasını sağlayan kurumlar arasında Avrupa Birliği (AB), Filistinli Çocuklara Yardım Fonu (PCRF) ve Mısır hükümetinin yer aldığı belirtildi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Sağlık Bakanı Monica Garcia Gomez ve Mısır hükümetine teşekkür edildi.

Refah Sınır Kapısı’nın, Filistin tarafını İsrail ordusunun 7 Mayıs’ta ele geçirmesinin ardından kapandığı hatırlatıldı. Bu süreçte yalnızca 23 kişinin tahliye edildiği bildiriliyor. Ayrıca, 7 Ekim 2023’ten bu yana, yaklaşık 5 bin kişi tedavi için Gazze’den tahliye edildi.

DSÖ, çatışmaların sona ermesi yönünde tekrar bir çağrıda bulundu ve “Barış, sağlığa giden en iyi yoldur” ifadesini kullandı.

Exit mobile version