İsrail Askerlerinin Tulkerim’deki Baskınında Evinin Kurşunlandığını Gören Filistinlinin İfadesi

İsrail Askerlerinin Tulkerim’deki Baskınında Evinin Kurşunlandığını Gören Filistinlinin İfadesi

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim kentinde düzenledikleri baskında, Ahmed Nasr isimli 30 yaşındaki Filistinlinin evini hedef aldı. Ev, kurşun yağmuruna tutularak kullanılamaz hale geldi.

Bir yandan evlerinin güvenliğini sağlamak isteyen Nasr, eşi ve 3 yaşındaki ikizleriyle birlikte sabah saatlerinde kurşun sesleriyle uyandı. Nasr, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

İsrail askerlerinin evde ‘aranan’ bir kişiyi aramak için baskın düzenlediğini belirten Nasr, düzenledikleri operasyonda sadece kendilerini bulabildiklerini ifade etti. Evleri kurşunlandıktan sonra bir askerin ona, ‘İki saat önce evin güzeldi ama şu an kullanılamaz halde, üzgünüz’ dediğini aktardı.

Bugün gerçekleşen baskın sırasında, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında silahlı çatışmalar meydana geldi. Ayrıca, insansız hava aracıyla bir evin bombalanması sonucu üç kişi hayatını kaybetti. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 640 Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Exit mobile version