İsrail’in dijital terör saldırılarında Türkiye de risk altında mı? – Ankaragündem

İsrail’in dijital terör saldırılarında Türkiye de risk altında mı? – Ankaragündem

Lübnan’da yaşanan dijital terör saldırısının ardından tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de böyle bir risk var mı? sorusu yanıt aramaya başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuya ilişkin açıklama yaptı.

Uraloğlu yaptığı açıklamada, Türkiye’de çağrı cihazlarının neredeyse hiç kullanılmadığını söyleyerek dijital bir saldırı riskinin olmadığını söyledi.

Bakan Uraloğlu ayrıca, “Türkiye’de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye’de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim. Biz her gün siber güvenlik anlamında 400’ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız.” ifadelerini kullandı.

Çağrı cihazları daha basit cihazlar olsa da, modern akıllı telefonları hackleme fikri çok daha karmaşık ve yaygın oldukları için daha da fazla endişe yaratıyor.

TRT Haber’de yer alan habere göre; Hackerlar telefonlara teorik olarak şunları yapabilir:

Uzaktan kontrol etmek, konuşmaları dinlemek veya kullanıcının konumunu izlemek için bir telefona kötü amaçlı yazılım yüklemek.

Kısa mesajlar, telefon görüşmeleri veya internet trafiği gibi iletişimleri engellemek.

İstihbarat toplamak için bir telefonun mikrofonunu, kamerasını veya GPS’ini kullanarak cihazları gözetleme araçlarına dönüştürmek.

İşletim sistemindeki güvenlik açıklarından yararlanarak bir telefonu uzaktan bozmak veya devre dışı bırakmak.

Exit mobile version