İsrail’in Gazze’deki Okullara Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

İsrail’in Gazze’deki Okullara Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

Ağustos 2023’te, İsrail ordusunun zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı sekiz ayrı okulda gerçekleştirdiği saldırılarda en az 179 kişi yaşamını yitirdi.

ABD, Mısır ve Katar, “Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanmalı” çağrısında bulunsa da, İsrail ordusu, zorla yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin sığındığı okullara yönelik saldırılarını sürdürmekte kararlı. Birleşmiş Milletler’in (BM) verilerine göre Gazze Şeridi’ndeki yaklaşık 2 milyon kişi, savaş nedeniyle en az bir kez yerinden edildi.

Bölgedeki yıkım nedeniyle hastaneler, okullar ve çevreleri, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı alanlara dönüşmüş durumda. Ancak, “güvenli yer yok” söylemi, uluslararası hukuka göre korunması gereken okul ve hastaneler için de geçerliliğini koruyor.

İsrail ordusu, sistematik bir şekilde sivilleri hedef alarak, “Hamas üyelerini hedef alıyoruz” iddiasının arkasına sığınmakta. Ağustos ayında Gazze’deki okullara yönelik yapılan saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı hızla artıyor.

Yerel gazeteciler, saldırılardan sonra cesetlerin etrafa dağıldığını ve toplamakta zorluk çekildiğini bildiriyor. Sosyal medyada, alevler içinde yükselen dumanlar eşliğinde Filistinlilerin çığlıkları yankılanıyor.

Exit mobile version