İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde polise taş ve sopayla saldıran 27 şüpheli tutuklandı

İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde polise taş ve sopayla saldıran 27 şüpheli tutuklandı

İstanbul’da gerçekleşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane Meydanı’nda polislere taş ve sopayla saldırdıkları tespit edilen 27 şüpheli tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerin adli süreçleri başladı.

Tutuklama Kararı

27 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta verdikleri ifadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklanma kararı aldı.

1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran şüpheliler arasında daha önce de tutuklamalar yapılmıştı. Taksim Meydanı’na ilerlemeye çalışırken polislere saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 217 şüpheliden 38’i tutuklanmış, aynı şekilde 5 Mayıs’ta gerçekleşen gösterilere karıştıkları belirlenen 12 şüpheliden 11’i de tutuklanmıştı.

Polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda 1 Mayıs’ta saldırdıkları belirlenen 39 zanlı hakkında gözaltı kararı verilmiş ve 27 şüpheli yakalanmıştı. Tutuklanan şüpheliler hakkında yasal süreç devam ediyor.

Exit mobile version