İşverenler TİSK ile Yılmaz’a Taleplerini İletti

İşverenler TİSK ile Yılmaz’a Taleplerini İletti

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile gerçekleştirdikleri toplantıda iş dünyasının çeşitli taleplerini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen bu önemli toplantıya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve diğer yetkililer de katıldı.

Akkol, toplantının ardından yaptığı açıklamada, iş dünyasının karşılaştığı finansman sorunları, hammadde, enerji ve işçilik gibi konuların değerlendirildiğini belirtti. İşletmelerin son dönemlerde artan maliyetlerle zorlandığını ifade eden Akkol, “Finansman maliyetlerindeki artış, ihracattaki kur baskısı ve uluslararası rekabet zorlukları, işletmelerimizin sürdürülebilirliği açısından büyük tehdit oluşturuyor” dedi.

Toplantıda, Orta Vadeli Program’da yer alan yeni nesil çalışma modellerinin hızlıca yasalaşmasının beklenildiği belirtilirken, işverene sağlanan desteklerin, özellikle 5 puanlık SGK prim desteğinin devam etmesi gerektiği vurgulandı.

TİSK heyeti ayrıca, kayıt dışı istihdamla etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini ve kayıtlı istihdamı teşvik eden “Beyaz Bayrak” uygulamasının hızla hayata geçirilmesini talep etti.

Toplantıda, iş gücü piyasalarındaki yapısal dönüşümü destekleyecek programlar ile teşvik mekanizmalarının da geliştirilmesi gerektiği ifade edildi. İklim Kanunu’nun hızlı bir şekilde uygulanması ve sanayinin dönüşüm yatırımlarına kaynak sağlamak amacıyla yasal düzenlemelerin yapılmasının önemi vurgulandı.

Exit mobile version